Ta pizza jest przepyszna:) Nadzienie z bakłażanów i cebuli jest obłędnie smaczne.
Przepis na średniej wielkości pizzę:
Spód z kalafiora - http://warzywkowo.blogspot.ch/2013/02/pizza-na-spodzie-z-kalafiora.html
Nadzienie:
- 2 cebule białe średniej wielkości
- 2 cebule czerwnoe
- 1 bakłażan średniej wielkości
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- świeżo mielony czarny pieprz
- suszony tymianek
- suszona bazylia
- suszone oregano
- sól
- olej
Sposób przygotowania:
- Cebulę pokroić w plasterki.
- Bakłażana pokroić w grube plastry.
- Czosnek obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
- Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, posolić i smażyć aż zacznie się robić brązowa. Dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilkę. Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, bazylią, oregano i cukrem.
- Na drugiej patelni rozgrzać olej i smażyć bakłażana, aż plastry zaczną brązowieć.
- Tak przygotowaną cebulą i bakłażanem wyłożyć pizzę. Można też dodać inne składniki - oliwki, pomidory, ser. Co kto lubi.
A pizza wygląda tak:
Przepis na nadzienie z bakłażanów i cebuli zaczerpnełam z serwisu http://www.mniammniam.com/index.php
0 comments:
Post a Comment