To jest nasz numer jeden wśród ostatnich przepisów.
Składniki:
- 3 duże cukinie
- 3 łyżki octu jabłkowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki czosnku w proszku
- 2 łyżeczki cebuli w proszku
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka soli
- łyżeczka pieprzu cayenne
Sposób przygotowania:
- Cukinię pokroić w cienkie plasterki i przełożyć do średniej wielkości miski.
- W małej misce wymieszać ocet jabłkowy, oliwę z oliwek i przyprawy.
- Sos wlać do miski z cukinią i wszystko wymieszać rękoma. Każdy plaster cukinii powinien być pokryty sosem, jeżeli jest go za mało to trzeba zrobić więcej:)
- Plastry cukinii suszyć w dehydratorze przez 7 godzin przy 46 st C
Przepis zaczerpnełam z książki "Going raw". Oprócz cukinii dodaliśmy też pietruszkę i selera.
0 comments:
Post a Comment