Zupę należy jeść NASTĘPNEGO dnia. Jest o niebo smaczniejsza:)
Składniki na 2 porcje:
- 1 cup brokułu
- 1 cup szpinaku
- 1 cup nerkowców - trzeba je wcześniej namoczyć przez kilka godzin
- 1/4 cup oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 2 cups wody
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
- Każdą porcję polać kremem paprykowym. Przepis poniżej.
Krem paprykowy
Składniki:
- 1/2 cup nerkowców - trzeba je wcześniej namoczyć przez kilka godzin
- 1 cup czerwonej papryki
- łyżeczka soli
- 2 łyżki wody
Sposób przygotowania:
- Paprykę pokroić na kawałki.
- Do blendera wrzucić nerkowce, miksować aż do uzyskania proszku.
- Wrzucić resztę składników i dokładnie zmiksować.
A zupa wygląda tak:)
Przepis zaczerpnełam z książki "Ani's Raw Food Essentials".
0 comments:
Post a Comment