Nasz dzisiejszy obiad. Nie raw, nie wegańskie ale czasami człowiek musi bo inaczej się udusi;)
Składniki na 10 muffinków:
- 225 gram serka wiejskiego - musi być gładki, bez grudek
- 65 gram parmezanu
- 50 gram mąki sojowej
- 100 gram mielonych migdałów
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 suszonych pomidorów
- 4 łyżki świeżej bazylii
- 4 łyżki wody
- 4 jajka
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
- Parmezan zetrzeć na tarce.
- Suszone pomidory pokroić.
- W dużej misce wymieszać serek wiejski, 15g parmezanu, mąkę sojową, mielone migdały, suszone pomidorki, bazylię, wodę i jajka. Posolić i popieprzyć.
- Masę nałożyć do odpowiednich foremek, posypać parmezanem.
- Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.
- Zjeść od razu. Najlepiej smakują ciepłe:)
Skorzystałam z książki "Vegetarian Supercook".
0 comments:
Post a Comment